Corona

Hauwert in concert hervat nog niet de concerten in de niet commerciële setting in Hauwert. Alle geplande concerten zijn vooralsnog stopgezet. Het is lastig in te schatten wanneer een reële mogelijkheid ontstaat om de concerten in onze kleine (kantoor) kerk te hervatten. De initiatieven van anderen zijn mooi maar wij zien door de beperkingen geen reële mogelijkheid concerten te geven. De beperking door de anderhalve meter biedt onvoldoende perspectief maar ook de 'ruimte' in de kerk zelf maakt het wel erg ingewikkeld. Ook de vormgeving bij binnenkomst met koffie/ drankje/ foyer/ toilet geeft teveel problemen. Het gaat ook ten koste van de mooie en warme sfeer die het juist zo waardevol maakt. Daarnaast vormt ook de leeftijd van vele van onze vaste bezoekers een belangrijk risico waar wij - en wellicht ook zijzelf - niet aan voorbij kunnen/ mogen gaan. We hopen dat er binnen afzienbare tijd betere tijden aanbreken. Tot zover onze situatie en groet, Co Vlaar

 

The Lasses

 

The Lasses

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folk ballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folk tradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folk scene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. In oktober 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat Sophie en Margot mochten presenteren bij tv-programma Vrije Geluiden. In de Euro-Americana Chart bracht deze "schitterende ode aan de menselijke stem" het tot de eerste plek.

Kerk Hauwert
Entree € 15,00
inclusief koffie/thee en pauzedrankje.
Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Aanvang 20.15 uur
Zaal open 19.45 uur
Kaartverkoop aan de zaal
Reserveren via hauwertinconcert@gmail.com


 

60s Dylan

 

60s Dylan

Het trio 60s Dylan brengt een programma waarin Bob Dylan en het begin van de roerige jaren zestig in de USA centraal staan. Bob Dylan kan als geen ander de gevoelens van zijn generatie verwoorden. In amper drie jaar tijd groeit hij van een 21-jarige singer-songwriter in kleine cafés uit tot een idool. Alle liedjes die 60s Dylan speelt en zingt komen uit de beginperiode van Dylan’s carrière, 1962, '63 en '64. Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid. 60s Dylan vertelt over het Amerika van ’62, ‘63 en ‘64 en het effect ervan op de 21-jarige Dylan, ondersteund met slides en authentieke filmbeelden. Het publiek krijgt een prachtig tijdsbeeld met aan de ene kant veel momenten van herkenning en aan de andere kant verrassende eye-openers.

Kerk Hauwert
Entree € 15,00
inclusief koffie/thee en pauzedrankje.
Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Aanvang 20.15 uur
Zaal open 19.45 uur
Kaartverkoop aan de zaal
Reserveren via hauwertinconcert@gmail.com


 

Unicorn

 

Unicorn

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Een optreden van Unicorn laat toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al bijna 25 jaar het kloppende hart van Unicorn . Om hen heen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach. En ook violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer. Professionals met een conservatoriumachtergrond, maar ook ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. UNICORN behoort tot de top van wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Polen, Frankrijk).

Kerk Hauwert
Entree € 15,00
inclusief koffie/thee en pauzedrankje.
Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Aanvang 20.15 uur
Zaal open 19.45 uur
Kaartverkoop aan de zaal
Reserveren via hauwertinconcert@gmail.com